Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

FNV wil aanvalsplan werkloosheid

09-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werknemers1_16.jpg
De FNV roept het kabinet op de gelatenheid over de ontslagen bij winstgevende bedrijven als TNT, KPN en Philip Morris los te laten en direct 1 miljard euro uit te trekken voor een aanvalsplan tegen de hoge werkloosheid in Nederland.
Werknemers
,,Premier Rutte heeft zich afgelopen week een ware werkgeversvriend getoond. Nu wordt het tijd om op te komen voor de werkenden van Nederland. Die gelatenheid van 'we kunnen er niets aan doen', daar moet een einde aan komen'', aldus FNV-voorzitter Ton Heerts dinsdag.
Aanpakken werkloosheid
De FNV reageert hiermee op de recente berichten dat gezonde, winstgevende bedrijven duizenden mensen op straat zetten. ,,Zowel KPN, TNT, Akzo Nobel als NXP maken winst en de top van die bedrijven strijken flinke bonussen op.'' Ondertussen moet het werk door steeds minder mensen gedaan worden en zitten vakmensen werkloos thuis omdat er steeds meer winst gemaakt moet worden, zegt de vakbond.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!