Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

FNV: werk moet meer lonen

11-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
FNV_13.jpg
Mensen die werken moeten daar meer aan overhouden. Vakbond FNV stelt dan ook voor dat alle werkenden jaarlijks een belastingverlaging krijgen van ruim 1500 euro. Vooral de lage en de middeninkomens hebben behoefte aan meer koopkracht, liet de FNV zaterdag weten.
Te veel belasting
,,Een eerlijker Nederland begint bij een goede aanpassing van het belastingstelsel. Huishoudens betalen nu te veel belasting, doordat bedrijven en hoge inkomens steeds minder bijdragen. Het is dus paybacktime'', zegt Leo Hartveld van het FNV-bestuur.
Plannen
Nu de politiek bezig is nieuwe plannen te maken voor het belastingstelsel, roept de FNV op om ,,eerlijke keuzes te maken''. Daarbij staat voor de vakbond voorop dat mensen meer te besteden krijgen. ,,Dat wil de FNV bereiken door voor iedereen de belasting met 500 euro te verlagen en door werk meer te laten lonen, via een belastingverlaging voor werkenden van ruim 1500 euro. Ook wordt het tijd dat het bedrijfsleven zijn eerlijke belastingaandeel betaalt. Want nu betalen de huishoudens de onbetaalde rekening van de bedrijven'', aldus Hartveld.
Aanpak
Ook pleit de FNV voor een steviger aanpak van belastingfraude en -ontwijking. ,,Dat kan door te investeren in de Belastingdienst en door Europees de belastingontwijking van multinationals aan te pakken. Daarin moet Nederland het voortouw nemen.''
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!