Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

FNV: voorkom nieuwe pensioenkortingen

28 jan 2016
  •  
leestijd 1 minuten
930x520_pensioen
Politiek ingrijpen is hard nodig, nu blijkt dat kortingen op de pensioenen dreigen bij de grootste Nederlandse pensioenfondsen. Die oproep doet vakbond FNV.
,,Nieuwe kortingen tasten het vertrouwen in ons pensioenstelsel nog verder aan. Dat kan en mag niet gebeuren'', zei FNV-bestuurder en pensioenexpert Gijs van Dijk. ,,We hebben al vele malen gewaarschuwd voor de gevolgen van de lage rente voor pensioenfondsen. De politiek kan niet langer wegkijken.
''Maatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) en De Nederlandsche Bank (DNB) zijn er volgens Van Dijk mede de oorzaak van dat de pensioenen van miljoenen werkende en gepensioneerde Nederlanders in gevaar komen. Nederlands grootste pensioenfondsen, ABP en PFZW, waarschuwden donderdag dat de kans groter is geworden dat ze in 2017 de pensioenen moeten verlagen. Hun financiële positie staat zwaar onder druk.
ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!