Kassa

FNV stelt voor om kinderopvang gratis te maken

18-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
214 keer bekeken
  •  
kinderopvang kind tekenen 1127

De FNV vindt dat de kinderopvang in Nederland een gratis basisvoorziening voor iedereen moet worden. Dit zou volgens de vakbond het beste antwoord zijn op de kindertoeslagaffaire.

Volgens de FNV profiteren alle werknemers hiervan en voorkom je hiermee een heksenjacht naar vermeende fraudeurs. Met een dergelijke maatregel is arbeid en zorg beter voor alle ouders te combineren en is het een verstandige investering in de toekomst. 

Kinderopvang uit algemene middelen financieren

FNV vicevoorzitter Tuur Elzinga stelt voor om de kinderopvang uit de algemene middelen financieren. "Dat is een relatief bescheiden investering met grote maatschappelijke meerwaarde. Dit verdient zich deels terug door het afschaffen van de toeslag en deels door iets hogere belasting voor winsten en hogere inkomens. De economie profiteert van deze maatregel", aldus de vakbondsman. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

anduril
anduril18 jan. 2021 - 12:57

Typisch FNV, altijd anderen laten betalen voor wat de leden leuk vonden. Om leden te lokken? Mijn hobby's worden ook niet betaald door anderen.

rinuszwam
rinuszwam18 jan. 2021 - 12:19

Het zou een begin kunnen zij van voor de tijd van het Rutten neoliberale beleid ! Meer Overheid /solidariteit etc . De hoogste inkomens én vermogens eindelijk ook evenredig mee laten betalen aan de diverse sociale voorzieningen !!

tovenaartjes
tovenaartjes18 jan. 2021 - 11:10

waarom gratis. Dan hoeft er ook geen kinderopvangtoeslag te worden uitgekeerd neem ik aan.

schoutenmcbean@gmail.com
schoutenmcbean@gmail.com18 jan. 2021 - 10:27

Goede maatregel, moet ook gedaan worden voor andere toeslagen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!