Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

FNV praat weer over pensioenkoers

09-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pensioen360210_06.jpg
Welke lijn gaat de FNV volgen in de onderhandelingen over de pensioenen? De federatieraad, het 'parlement' van de vakcentrale moet daar maandag uit zien te komen.
Half april gaven de negentien FNV-bonden voorzitter Agnes Jongerius het groene licht om na een onderhandelinsgpauze van twee weken weer verder te praten. Met de werkgevers over de verdeling van de risico's tussen werknemers en werkgevers in een nieuw pensioensysteem en met het kabinet over de hoogte van de AOW die, vindt de FNV, meer mee moet stijgen met de lonen dan nu gebeurt.
Wel namen de bonden nog enkele weken de tijd om intern verder te discussiëren over de vraag aan welke eisen een nieuw pensioensysteem moet voldoen. Het gaat dan vooral om de vraag hoeveel zekerheid geboden kan en moet worden over de hoogte van de pensioenuitkering aan het einde van de loopbaan, zonder dat dit koopkrachtbehoud van gepensioneerden in de weg staat.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!