Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

FNV: postbedrijf Sandd ontduikt minimumloon

18-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
post brievenbus 930x520
Vakbond FNV heeft aanwijzingen dat postbedrijf Sandd het minimumloon ontduikt. Daarom heeft de bond een handhavingsverzoek tegen Sandd ingediend bij de Inspectie SZW. De toezichthouder moet een onderzoek instellen, vindt FNV.

Normuren

Sandd zou zijn bezorgers betalen op basis van zogeheten normuren, en dus niet voor het werkelijke aantal uren dat er wordt gewerkt. Dat mag sinds begin dit jaar niet meer, zegt de bond. Door deze situatie zouden veel werknemers per uur minder verdienen dan het minimumloon.

Arbeidscontract

,,Eerst ontduikt Sandd jarenlang de regel dat 80 procent van de medewerkers een arbeidscontract moet hebben. Onder zware druk van buiten hebben ze, ruim vijf jaar te laat, alsnog mensen een contract gegeven. Die knijpen ze nu uit door loon te betalen op basis van onhaalbare bezorgnormen'', verklaart FNV-bestuurder Ger Deleij.

Mogelijk onderzoek

De Inspectie SZW verklaart dit soort meldingen van vakbonden altijd erg serieus te nemen. In de meeste gevallen wordt er daadwerkelijk een onderzoek gestart. Of dat dit keer ook gebeurt, wilde een woordvoerder evenwel niet zeggen. De toezichthouder doet daar in deze fase nooit uitspraken over.
Sandd was niet bereikbaar voor commentaar. ANP

Meer over:

minimumloon, fnv, sandd
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!