Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

FNV pleit voor minder pensioenfondsen

17-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_pensioen_13.jpg
De FNV wil het aantal pensioenfondsen drastisch verminderen. Nederland telt nu 350 fondsen en dat moeten er in 2020 nog maar 150 zijn, meldt de vakbond zaterdag. Volgens de bond is een stelsel met brede pensioenfondsen goedkoper, eenvoudiger en minder kwetsbaar.
Om het aantal fondsen te verminderen moeten pensioenfondsen worden samengevoegd, vindt de FNV. Hierdoor maken ze minder kosten. ,,Bovendien kan een fonds dat een hoger vermogen heeft, hogere rendementen halen. En samenvoeging maakt het stelsel eenvoudiger; als je van baan wisselt, heb je minder vaak te maken met zaken als waardeoverdracht."
Tegenwicht
Met het pleidooi wil de FNV tegenwicht bieden aan commerciële verzekeraars die volgens de bond staan te trappelen om de pensioenmarkt te bestormen. ,,We moeten er nu voor kiezen om samen voort te bouwen op ons sterke pensioenfondssysteem. Hierdoor komt pensioengeld gewoon ten goede aan de werkenden en gepensioneerden, in plaats van de aandeelhouders", aldus FNV-bestuurder Gijs van Dijk.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!