Kassa

FNV: laat werknemer vanaf volgend jaar sparen

27-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Geldbootje_67.jpeg
Vakcentrale FNV zou graag zien dat de vitaliteitspaarregeling voor werknemers komend jaar al wordt ingevoerd, zodat werknemers naadloos kunnen overgaan van het spaarloon op de nieuwe regeling. Volgens de FNV is daarvoor ook geld, omdat er geld over zou zijn van de tijdelijke verlaging van de overdrachtsbelasting, aldus de vakcentrale donderdag.
Vitaliteitsregeling
,,Die vitaliteitsregeling kan dus gewoon in januari al worden ingevoerd. Hoe eerder, hoe beter'', aldus FNV-voorzitter Agnes Jongerius. Via de vitaliteitsregeling kunnen werknemers ook fiscaal voordelig sparen. ,,Het kabinet wil de regeling pas in 2013 uitvoeren.'' Werknemers zouden volgend jaar dan tussen wal en schip vallen. ,,Een belastingvoordeel in deze tijden is voor de meeste werknemers meer dan welkom'', aldus Jongerius.
Spaarloonregeling
Tenslotte wijst de FNV werknemers andermaal op de mogelijkheid om nog snel een slag te slaan met de spaarloonregeling. Omdat de regeling dit jaar nog bestaat, kunnen werknemers nog maximaal inleggen en dus maximaal van het belastingvoordeel profiteren. De aanvraag moet dan wel voor medio november worden gedaan. ANP

Meer over:

sparen, fnv, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!