Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

FNV dreigt met nieuwe acties in schoonmaak

06-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
FNV_07.jpg
Na maanden onderhandelen over een nieuwe cao is er nog steeds geen akkoord bereikt voor de ongeveer 150.000 werknemers in de schoonmaakbranche. Vakbond FNV Schoonmaak organiseert volgende week daarom een grote landelijke actiedag, als de werkgevers voor die tijd niet over de brug komen op belangrijke agendapunten. Dat liet FNV-bestuurder Ron Meyer woensdag weten.
Manifestatie
,,De actiedag is op 13 maart, een donderdag. Dat betekent dat de schoonmakers die daarheen gaan dus niet op hun werk zullen verschijnen'', zegt hij. In januari hielden zo'n 1200 schoonmakers in Utrecht al een grote landelijke manifestatie om te strijden voor betere arbeidsvoorwaarden.
Armoede
FNV ergert zich er vooral aan dat de ,,schoonmaakbazen ziek personeel straffen'' door medewerkers bij ziekmelding de eerste twee dagen niet door te betalen. Bovendien leeft een groot deel van de fulltime-schoonmakers in armoede, aldus de vakbond.
Cao-overleg
CNV Vakmensen heeft het cao-overleg eveneens voor onbepaalde tijd opgeschort, maar de bond wil eerst de leden raadplegen over eventuele vervolgstappen.
Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsleven (OSB) reageert ,,teleurgesteld'' op de ,,onrealistische vakbondsopstelling''. De werkgevers roepen de bonden op om de cao-onderhandelingen voort te zetten.
Landurige acties
In 2012 voerden schoonmakers ook al langdurig actie voor betere cao-afspraken. Toen werd pas na meer dan 100 dagen van manifestaties en stakingen een principeakkoord met de werkgevers bereikt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!