Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

FNV-bonden storten miljoenen in pensioenfonds

16-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_euro__21.jpeg
Enkele FNV-vakbonden, zoals FNV Bondgenoten, FNV Bouw en ook de vakcentrale, moeten in totaal 30 miljoen euro bijstorten in hun pensioenfonds om zo de dekkingsgraad op peil te krijgen. FNV-bestuurder Willem Noordman bevestigde donderdag berichtgeving hierover in Het Financieele Dagblad.
Het pensioenfonds van FNV wordt in 2011 ondergebracht bij het grotere fonds Zorg en Welzijn. Het kleine vakbondsfonds staat er een stuk slechter voor dan Zorg en Welzijn. Voorwaarde van toetreding is dat FNV de te lage dekkingsgraad opkrikt. Hoe hoog de bijstorting is, wordt eind december vastgesteld. Zoals het er nu uitziet gaat het om 30 miljoen euro, aldus Noordman.
Het bedrag wordt voorgeschoten uit de kas van de FNV-bonden, die vooral bestaat uit contributie van de leden. Noordman benadrukt dat dit geld de komende jaren wordt terugverdiend.
Hij ziet de aansluiting bij Zorg en Welzijn als een slimme investering. Noordman stelt dat de kosten die de bonden de afgelopen jaren kwijt waren aan het pensioenfonds zullen dalen, omdat het financieel veel gunstiger is om aan te sluiten bij een groter fonds. Jaarlijks zou het gaan om een besparing van 4 miljoen euro.
Het fonds van de bonden bestond nog maar sinds 2000. ,,Achteraf gezien was het moment van oprichting bijzonder ongelukkig gekozen'', aldus Noordman. ,,Kort na de oprichting klapte de beurs en lagen de risico's niet meer bij de verzekeraar maar bij ons. Daarna is het eigenlijk nooit meer goed gekomen.'' Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!