Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

FNV blijft in gesprek met werkgevers

24-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pensioengroot_34.jpg
De FNV is en blijft in gesprek met de werkgevers over verdere uitwerking van het pensioenakkoord. Dat zei de woordvoerster van voorzitter Agnes Jongerius dinsdag naar aanleiding van een uitnodiging van werkgeversvoorman Bernard Wientjes om gezamenlijk te werken aan een 'memorandum of een toelichting' bij het akkoord over de verdeling van risico's over de generaties. De vakbond FNV Bondgenoten reageerde kritisch.
Op 12 september neemt de FNV een definitief besluit over het pensioenakkoord. Elke zorg bij de achterban die voor die tijd weggenomen kan worden, is mooi meegenomen, aldus de woordvoerster. Wientjes denkt kritiek van met name FNV-bond Bondgenoten weg te nemen, door duidelijk vast te leggen dat jongeren niet de dupe zullen worden van de nieuwe plannen, en dat er dus geen sprake kan zijn van een 'casinopensioen'.
Raamwerk
De FNV wilde niet concreet zeggen of aan een dergelijke tekst gewerkt gaat worden. De vakcentrale benadrukte nog eens het akkoord te zien als een raamwerk dat verder ingevuld moet worden. Verder stelt de FNV het op prijs dat Wientjes ,,de zorgen die in onze achterban leven aanvoelt'', aldus de woordvoerster.
'Werkgevers moeten meebetalen'
FNV Bondgenoten zei in een reactie dat Wientjes geen echte handreiking doet: ,,Wientjes zegt niets over hét punt waarop we hem graag zien bewegen. Werkgevers moeten, net als nu, blijven meebetalen aan het pensioen, ook in slechte tijden.'' Volgens FNV Bondgenoten komen in het pensioenakkoord alle risico's bij de werknemers en krijgen mensen onvoldoende zekerheid over hun pensioen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!