Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

FNV: bezuinigingen kosten koopkracht en banen

14-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
euro_daling_crisis_05.jpg
Mensen leveren in 2013 voor het vierde jaar op rij in door de bezuinigingsplannen van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie. Bovendien krijgen werkende mensen volgens de vakcentrale ook nog te maken met een extra kostenverhoging voor werkenden van gemiddeld 600 tot 1200 euro op jaarbasis, plus lager uitvallende toeslagen. Verder zou het begrotingsakkoord van de vijf partijen banen slopen.
Dat concludeert de FNV donderdag op basis van cijfers van het Centraal Planbureau (CPB). ,, Als gevolg van de plannen krimpt de economie, schiet de werkloosheid tot boven de grens van een half miljoen mensen en daalt de koopkracht al voor het vierde jaar op rij'', aldus de vakcentrale.
FNV-voorzitter Agnes Jongerius roept de politiek op om de plannen naar de prullenbak te verwijzen. Volgens haar moet de bestrijding van de werkloosheid centraal worden gesteld in de begroting van 2013. ,,Alle ballen op de werkgelegenheid'', aldus Jongerius.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!