Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Flitsmeister waarschuwt voor overwegen

13 feb 2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
flitspaal 930x520
 De 1,4 miljoen gebruikers van de app van Flitsmeister krijgen vanaf woensdag een melding als ze in de buurt komen van een gevaarlijke overweg. Met deze samenwerking willen spoorbeheerder ProRail en Flitsmeister de verkeersveiligheid bij de spoorwegovergangen verbeteren.
De melding wordt gedaan als Flitsmeistergebruikers in de buurt komen van een als gevaarlijk bekend staande of onbewaakte overweg. Automobilisten remmen nu nog vaak plotseling af bij een onbewaakte overweg en reageren later dan bij een bewaakte overgang, aldus ProRail.

Overwegen

De verwachting is dat mensen door de melding van de app onbewaakte overwegen anders naderen. ,,Doordat zij nu tijdig een melding ontvangen, verwachten we dat ze zich eerder bewust zijn dat ze een overweg naderen, rustiger afremmen en hun snelheid beter controleren’’, stelt de spoorbeheerder.

Enquête

Of dat echt zo is, moet nog blijken. Flitsmeister gaat data analyseren en gebruikers om feedback vragen met een enquête. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

fbunck
fbunck13 feb 2019 - 13:21

NUTTIGE TIPS

fbunck
fbunck13 feb 2019 - 13:20

Nuttige "tips"