Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Flinke storing in pinbetalingsverkeer

24-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pinautomaat_02.jpg
Het pinbetalingsverkeer in Nederland is vrijdagmiddag tussen kwart voor een en kwart over een getroffen door een flinke storing. Dat heeft Equens, de verwerker van het elektronische betalingsverkeer in Nederland, gemeld.
In grote delen van Nederland betekende dit dat er niet zonder problemen per pin betaald kon worden in winkels. Hierdoor vertraagden pintransacties flink of konden deze tijdelijk helemaal niet worden uitgevoerd. Het ging onder meer om problemen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Brabant.
Rond kwart over een was de storing verholpen. Het is echter nog niet duidelijk waar de fout van de storing exact zat of hoeveel mensen gedupeerd zijn. Het kan, stelt het bedrijf, echter niets te maken hebben gehad met het grote aantal pinbetalingen. ,,Het systeem kan extreem drukke dagen als deze zonder problemen aan.''
Equens heeft een onderzoek ingesteld. Volgens een zegsman zou het betalingsverkeer vrijdag verder geen problemen meer moeten ondervinden. ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!