Kassa

Flinke stijging van uitgaven aan café en kapper

22-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1615 keer bekeken
  •  
euros schulden geld lenen 1127 sparen lening

Het Nederlandse huishouden heeft vaak de portemonnee getrokken voor cafés en kappers. Zo mat het CBS een stijging van 15 procent ten opzichte van vorig jaar. Ook aan diensten zoals telefoon- en internetabonnementen, verzekeringen, restaurants of een voetbalwedstrijd werd fors meer besteed.

Naast het café- en kappersbezoek en de overige diensten, waar bijna een kwart meer geld heen ging, trokken consumenten ook vaker de portemonnee voor duurzame goederen. Vooral aan kleding, schoenen en elektrische apparaten werd meer geld besteed. Dat kan ook te maken hebben met de coronamaatregelen een jaar eerder toen niet-essentiële winkels daar nog hinder van ondervonden. De uitgaven aan duurzame goederen stegen met 8 procent. Aan persoonlijke verzorgingsproducten werd ook meer uitgegeven.

Minder energie verbruikt

Aan overige goederen zoals energie en water waren consumenten, gecorrigeerd voor prijsveranderingen, 2 procent minder kwijt. Volgens het CBS werd er onder andere minder energie verbruikt. Aan voedings- en genotsmiddelen gaven huishoudens in doorsnee ook minder uit. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!