Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Flinke passagiersgroei voor KLM in januari

08-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_klm
KLM is het jaar begonnen met een flinke groei van het aantal passagiers in januari. Dat blijkt uit cijfers die moederbedrijf Air France-KLM maandag heeft gepubliceerd. De luchtvaartmaatschappij telde 2,1 miljoen reizigers, 8,2 procent meer dan een jaar eerder.
Het aantal door passagiers gevlogen kilometers nam bij KLM met 5,8 procent toe, bij een 1,2 procent grotere capaciteit. Gemiddeld was 86,5 procent van de stoelen aan boord gevuld. Een jaar eerder stond de bezettingsgraad, een belangrijke graadmeter van efficiëntie in de luchtvaart, nog op 82,8 procent.
Zusterbedrijf Air France vervoerde 3,7 miljoen passagiers, iets minder dan in januari vorig jaar. Het aantal door passagiers gevlogen kilometers nam wel met 1,4 procent toe, bij een 1,4 procent lagere capaciteit. Ook bij het Franse deel van de luchtvaartgroep zaten daardoor de vliegtuigen voller. ANP

Meer over:

klm
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

hidkees
hidkees9 feb. 2016 - 10:24

Goed nieuws voor de werkgelegenheid. Hopelijk gaat het ten koste van andere maatschappijen, zodat de totale overlast niet toeneemt. Ik ga in ieder geval nooit met Ryanair, denk aan de televisie-uitzendingen over de misstanden daar, goedkoop is duurkoop.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!