Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Flinke boete voor Geldlenen en Geldshop

04-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
Geld lenen kost geld 930x520
Geldshop en Geldlenen hebben elk een boete gekregen van 270.000 euro van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Volgens de toezichthouder hebben de kredietbemiddelaars onterecht vergoedingen in rekening gebracht bij consumenten. Ook maakten zij zich schuldig aan het afgeven van misleidende informatie en deden ze huisbezoeken om kredieten af te sluiten, terwijl dat niet is toegestaan.

Geldstraffen definitief

De overtredingen dateren uit 2011 en 2012. De AFM had de boete in eerste instantie eind 2014 al opgelegd. Nu is ook het hoger beroep in de zaak afgerond en zijn de geldstraffen definitief.
Voor de partijen dreigden boetes van maximaal 300.000 euro. Maar omdat tijdens het onderzoek door toezichthouders dossiers zijn meegenomen en een kast, enkele lades en prullenbakken zijn geopend, terwijl daar geen toestemming voor was gegeven, werden deze bedragen verlaagd. De informatie die daarbij is verkregen is door de AFM overigens niet meegenomen in het onderzoek. ANP

Meer over:

krediet, afm
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!