Kassa

Flink meer studentenwoningen in Amsterdam

20-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Amsterdam_09.jpg
Woningontwikkelaars zijn begonnen met de bouw van 1.959 studentenwoningen in Amsterdam. Die moeten volgend jaar klaar zijn, meldde de gemeente woensdag. De gemeente wil dat er volgend jaar 9000 studentenwoningen zijn gebouwd.
Tekort
De hoofdstad kampt met een tekort van ruim 9000 studentenkamers. Er zijn eerder al andere bouwprojecten gestart, waardoor Amsterdam straks over meer dan 5000 zelfstandige woningen en kamers in studentencomplexen beschikt.
,,Nog nooit streefden we naar zo'n hoog aantal studentenwoningen. Dit is een hele opgave'', zegt een woordvoerder van de gemeente.
WOZ-waarde
Ondanks de crisis gaan woningcorporaties en particuliere investeerders door met bouwen. Volgens de gemeente zijn ze gerustgesteld door de beslissing van minister Stef Blok (Wonen) om de huur van studentenwoningen niet afhankelijk te maken van de WOZ-waarde. ,,Zonder deze aparte regeling was de kamerhuur niet rendabel geweest voor de bouwers. Nu is die onrust bij hen weggenomen'', verklaart de zegsman.
Studentenorganisatie ASVA
Toch moet er volgens de studentenorganisatie ASVA Studentenunie nog meer worden bijgebouwd, omdat de geplande woningen alleen genoeg zouden zijn voor nieuwe studenten. ,,Het tekort blijft zo in stand en de gemiddelde huurprijs van 470 euro zal ook niet dalen'', zegt voorzitter Michiel Stapper. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!