Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Flink meer strafpunten voor jonge weggebruikers in 2020

12-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
automobilist bestuurder chauffeur 1127

7200 jonge weggebruikers kregen in 2020 een strafpunt. Dat zijn er flink meer dan de 5400 in 2018, blijkt uit cijfers die BNR opvroeg bij het Openbaar Ministerie (OM). Het OM stelt dat de toename onder andere wordt veroorzaakt doordat er nauwelijks files zijn en dat de maximumsnelheid is verlaagd naar 100 kilometer per uur.

Er is meer ruimte voor gevaarlijke capriolen op de weg en veel te hard rijden als het rustiger op de weg is en er minder files staan. Veel bestuurders lijken verder te denken dat er in verband met de coronacrisis minder wordt gehandhaafd.

Opnieuw rijexamen bij twee strafpunten

Jonge bestuurders moeten bij twee strafpunten opnieuw rijexamen doen. De strafpunten kunnen ze onder andere oplopen met bumperkleven, met ander gevaarlijk rijgedrag, of als ze echt veel te hard rijden. Er gingen in totaal 243 beginnende automobilisten voor de tweede keer de fout in. Voor het overgrote deel bleef het bij één strafpunt.

Bron: BNR
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!