Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Flink meer scooters verkocht in 2020

14-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
376 keer bekeken
  •  
scooter 1127

De verkopers van scooters hebben een goed jaar achter de rug. In 2020 is een recordaantal van bijna 85.000 exemplaren verkocht, een groei van 45 procent ten opzichte van 2019. Dat melden brancheorganisaties Bovag en de RAI Vereniging.

Door de beperkingen in het openbaar vervoer als gevolg van het coronavirus kozen mensen voor de fiets, motor en scooter als alternatief. Van alle nieuwe scooters afgelopen jaar betrof bijna driekwart een snorfiets die een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur heeft, terwijl dat in 2019 minder dan twee derde was.

Eén op vijf verkochte snorscooters elektrisch aangedreven

Ruim een op de vijf verkochte snorscooters is elektrisch aangedreven. Dat was in 2019 nog 15 procent. Onder de snellere bromscooters is 18 procent van de nieuwe verkopen elektrisch aangedreven, een groei van 4 procent.

De verkoop van het aantal brom- en snorscooters bereikte het hoogste niveau sinds 2009. Van alle verkochte exemplaren was driekwart er een met een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur. Ze vallen daarmee onder de categorie snorfiets. De overige verkochte scooters zijn officieel een bromfiets en hebben een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!