Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Flink meer fietsongelukken dan wordt geregistreerd

24-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
fietspad 1127

De huidige registratie van fietsongevallen is een zooitje. De cijfers over hoeveel fietsers er in een ambulance of bij de Spoedeisende Hulp (SEH) belanden, liggen soms wel acht keer hoger dan de politie meldt. Dat stelt De Telegraaf.

De conclusie van onderzoekers van VeiligheidNL na een analyse van de ongevalsregistraties in de provincies Friesland en Utrecht is dat de verschillen vooral bij fietsongevallen opmerkelijk groot zijn. In Friesland werden bij de ziekenhuizen vorig jaar 2662 verkeersslachtoffers binnengebracht, van wie er 1502 op de fiets zaten. Maar volgens de politieregistratie waren dat er ’slechts’ 187, meldt onderzoeksmanager Birgitte Blatter.

Completer beeld van verkeersongevallen

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) zegt zich in te zetten voor een completer beeld van verkeersongevallen. „Met het Strategisch Plan Verkeersveiligheid 2030 zetten we in op de aanpak van verkeersveiligheidsrisico’s in het verkeerssysteem om ongevallen en slachtoffers te voorkomen. Zo wordt begin volgend jaar landelijk informatie verzameld om de veiligheidstoestand van wegen en fietspaden te meten."

Bron: De Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!