Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Flexwerkers en ongeschoolden zijn vaker arbeidsongeschikt

26-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930 x 520 kantoorwerk
Flexwerkers en ongeschoolden hebben veel vaker een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Meer dan de helft van die mensen met een uitkering is flexwerker. Het is voor hen niet aantrekkelijk weer aan de slag te gaan. Van degenen die volledig worden afgekeurd, heeft twee derde geen beroepsopleiding afgerond. Dat meldt de Volkskrant.
Vijftien aanbevelingen
Een beleidscommissie van topambtenaren van alle ministeries concluderen dit in een onderzoek over de arbeidsongeschiktheidsregelingen. Woensdag wordt het rapport besproken in de ministerraad. Het rapport komt met vijftien aanbevelingen om het systeem te verbeteren met in het achterhoofd dat dit een rol gaat spelen bij de kabinetsformatie.
Uitkering
Er zijn ruim anderhalf miljoen flexwerkers in Nederland naast ongeveer 7 miljoen werknemers met een vaste baan. Als flexwerkers ziek worden, kunnen zij, net als werklozen, via het UWV een uitkering krijgen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (2)

Hans Keizers
Hans Keizers9 jun. 2017 - 12:06

De verhoogde pensioenleeftijd speelt ook een grote rol. Werknemers die eerst op hun tandvlees de eindstreep wisten te halen redden het nu niet meer en geven de moed op.

gerardvantol
gerardvantol26 apr. 2017 - 17:41

Ik vind dit niet zo vreemd. Flexwerkers hebben vaak geen enkele sympathie voor het bedrijf. Ze worden als makkelijk wegwerpartikel behandeld en hebben alle stress die dar bij hoort. Ik heb met een vast contract vaak wel een stapje harder gezet, het overleven van het bedrijf betekende immers behoud van je baan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!