Kassa

Flexibeler aan het werk na AOW-leeftijd

12-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
aow_leeftijd_goed_groot.jpg
Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) werkt aan een ,,lichter arbeidsrechtelijk regime'' voor mensen die willen doorwerken na het bereiken van de AOW-leeftijd. Zo wil hij regelen dat de oudere werknemers meer tijdelijke contracten achter elkaar kunnen krijgen bij dezelfde werkgever dan normaal is toegestaan.
Langer doorwerken moet makkelijker
Dat blijkt vrijdag uit een brief van Kamp aan de Tweede Kamer. De minister wil langer doorwerken makkelijker maken en hoopt begin volgend jaar hierover een wetsvoorstel in te dienen. Hij wil bijvoorbeeld ook werkgevers met personeel van 65 jaar en ouder dat ziek wordt, ontheffing geven van de verplichting om twee jaar het loon door betalen.
Minimumloon schrappen
Verder is Kamp van plan de leeftijdsgrens van 65 jaar in het minimumloon te schrappen om doorwerken aantrekkelijker te maken. Maar door 65-plussers net als hun jongere collega's recht te geven op ten minste het minimumloon hoopt hij tevens verdringing te voorkomen. Anders zouden bazen jonger personeel kunnen gaan inwisselen voor ouderen, omdat ze die minder hoeven te betalen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!