Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Flevoland kampioen geld lenen'

29-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_geld
Inwoners van de provincie Flevoland sluiten van alle Nederlanders het vaakst een persoonlijke lening af. Flevolanders vragen 71 procent vaker een lening aan voor bijvoorbeeld een verbouwing of het kopen van een auto dan gemiddeld in Nederland. Dat constateert geldverstrekker Geldshop vrijdag in zijn eerste Nationaal Leenonderzoek.
Vooral stellen met kinderen
In Flevoland wonen relatief veel stellen en die lenen, vooral als ze ook kinderen hebben, aanmerkelijk meer dan alleenstaanden. Het gemiddelde bedrag dat wordt geleend is 15.416 euro. In Flevoland was dat met 17.260 euro een stuk hoger. In Friesland is het gemiddelde leenbedrag met iets meer dan 14.000 euro het laagst.
Motieven verschillen
De meeste aanvragen van leningen zijn voor herfinanciering van schulden, aankoop van een auto of woningverbetering. "Al wordt er ook veel geleend voor plastische chirurgie. Mensen zeggen dan dat ze bijvoorbeeld een auto kopen, maar gebruiken het geld voor iets anders", lichtte een woordvoerster toe. ANP
Meer lezen over dit onderzoek? Klik hier!

Meer over:

lenen, flevoland, geld
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!