Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Fiscus vaker met billen bloot over fouten

15-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logo_belastingdienst_13.jpg
De Belastingdienst gaat opener communiceren over fouten in de eigen organisatie en bedrijfsvoering waarvan belastingbetalers de dupe zijn. Staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) kondigde dat donderdag aan in een debat in de Tweede Kamer.
Ellende door onzekerheid
Wiebes wil transparanter zijn ,,zodat mensen zien wat goed gaat en wat niet''. Onzekerheid bij een door de Belastingdienst gemaakte fout maakt de ellende voor mensen die er slachtoffer van zijn vaak erger.
Maar tegelijkertijd zijn fouten bij de Belastingdienst, een van de grootste werkgevers in Nederland waar gemiddeld 1 miljard euro aan belastinginkomsten per dag binnenkomt, niet te voorkomen en zullen ze altijd blijven, aldus Wiebes.
'Niet elke fout melden aan Kamer'
Fouten treffen al snel tienduizenden mensen, maar kunnen in het geheel van de bedrijfsvoering van de fiscus dan toch beperkt zijn. De Belastingdienst zal fouten zo snel mogelijk herstellen en excuses aanbieden aan de mensen die het treft, maar Wiebes voelt er niet voor om elke fout aan de Tweede Kamer te melden. Grotere 'procesverstoringen' meldt hij wel in de tussenrapportages aan de Kamer. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!