Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Fiscus: bijna 4,5 miljoen aangiften binnen

21-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
belastingdienst_03.jpg
De Belastingdienst heeft al bijna 4,5 miljoen aangiften inkomenstenbelasting 2010 binnen. Het overgrote deel daarvan (ruim vier miljoen) kwam digitaal binnen bij de fiscus.
Dit jaar moeten ongeveer 9,5 miljoen mensen inkomstenbelasting betalen. Hulpmiddel daarbij is de vooraf ingevulde aangifte, waarin gegevens als naam, adres, woonplaats, loon of studiefinanciering en de WOZ-waarde van een koopwoning alvast zijn ingevuld. Sinds 1 maart hebben al ruim 2,2 miljoen mensen hun gegevens van de vooraf ingevulde aangifte gedownload. Vorig jaar was dat rond deze periode 1,5 miljoen. Wie voor 1 april aangifte doet, krijgt voor 1 juli antwoord in de vorm van een voorlopige aanslag. Ongeveer 90 procent van de particulieren doet inmiddels digitaal aangifte. Volgens de fiscus worden in de digitale aangifte minder fouten en vergissingen gemaakt dan in de papieren aangifte. In ongeveer 10 procent van de papieren aangiftes zit een fout; bij de digitale aangifte is dat 2 procent. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!