Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Financiële positie Nederlandse pensioenfondsen licht verbeterd

30-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
twee euro hand 930x520
De financiële positie van Nederlandse pensioenfondsen is in het tweede kwartaal wat verbeterd, geholpen door gunstige ontwikkelingen op de aandelen- en valutamarkten. Dat meldt De Nederlandsche Bank (DNB) in een kwartaalbericht . De lagere renteniveaus blijven pensioenfondsen wel in de weg zitten.

Dekkingsgraden

Die zogeheten dekkingsgraad steeg van 107,5 naar 108,3 procent. Het aantal pensioenfondsen dat met de dekkingsgraad onder het wettelijk vereiste minimum van 104,2 procent lag, daalde van 54 naar 42 fondsen. Verreweg de meeste pensioenfondsen (130) hebben een dekkingsgraad die boven 110 procent ligt. Voor deze groep geldt dat de pensioenaanspraken, al dan niet gedeeltelijk, gecompenseerd kunnen worden voor inflatie.
Fondsen die deze ondergrens niet halen, moeten verplicht een aantal herstelmaatregelen doorvoeren. Als die ingrepen geen effect sorteren, kan dat in het uiterste geval tot pensioenkorting leiden. ANP/ DNB
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!