Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Filmsector: brief tegen downloaden

8 sep 2014
  •  
leestijd 1 minuten
download1_02.jpg
Mensen die illegaal films downloaden op internet, moeten een brief of mail krijgen waarin ze worden gewezen op hun gedrag. Dat wil de Nederlandse filmindustrie meldt de NOS. ,,De consument moet worden opgevoed. Die moet begrijpen dat het niet mag", zegt René van Turnhout, directeur van filmdistributeur Dutch Filmworks en voorzitter van branchevereniging NVPI Video.
IP-adres
In Groot-Brittannië en Denemarken worden al miljoenen brieven en mails verstuurd naar internetters die illegaal films kijken. Op basis van hun IP-adres is geconstateerd dat ze uit illegale bron downloaden.
Wijzen op legale alternatieven
De Nederlandse industrie wil Nederlanders ook op die manier aanpakken. Volgens Turnhout kan zo'n mededeling er als volgt uitzien: ,,We hebben geconstateerd dat u geprobeerd hebt om films uit illegale bron te bekijken. Makers van films moeten ook hun geld verdienen om te kunnen leven. We verwijzen u naar de volgende legale alternatieven." ANP/NOS

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!