Kassa

Figureren in reclame minder leuk dan gedacht

  •  
19-09-2008
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Fallback image for card
Anderhalf jaar geleden wordt de Lourdesschool gebeld door productiemaatschappij Cake Film. Ze willen in de buurt een pindakaasreclame opnemen en de vraag is of er twee klassen kunnen figureren. In ruil belooft het bedrijf een educatief project. Het moet een leuke dag worden zegt het bureau, met lekker eten en drinken en lessen over film. Klinkt goed! Maar... het gaat niet als beloofd.
Aan het begin van de dag al de eerste teleurstelling: de meiden helemaal niet mee te mogen doen. Iets dat de directeur van de Lourdesschool, meester Wilko, helemaal niet wist van tevoren. De meiden gaan dus maar weer terug naar school.
Voor de overgebleven jongens is er vervolgens ook geen eten en drinken en de kinderen worden niet begeleid. Het wordt dus uiteindelijk helemaal geen leuke dag en al helemaal niet leerzaam.
Na deze teleurstelling vestigt Wilko zijn hoop op de beloofde les van de regisseur, maar na twee weken heeft hij nog steeds niets gehoord en dus belt hij. Wat volgt is anderhalfjaar lang bellen en mailen. Elke keer krijgt Wilko te horen dat de regisseur in het buitenland zit en helaas niet langs kan komen. Maar zoals de kinderen het zelf zeggen: beloofd is beloofd en dus gaan we, met de hele klas, naar Amsterdam, want als de productiemaatschappij niet met een beloning komt, dan gaan we hem zelf wel halen!
Na een wat moeizaam gesprek, krijgt de school uiteindelijk een tegemoetkoming van 750 voor een klassekado... Een regieles zit er volgens het bedrijf niet meer in... Niet helemaal wat we willen, maar als we terug zijn, worden we gebeld door Calve zelf! Die heeft geregeld dat er toch ook nog een regieles komt!
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!