Kassa

"Fietspaden te smal of te gevaarlijk"

19-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fietsen_meisje_buiten_930x520
Tachtig procent van de fietsroutes die middelbare scholieren het meest gebruiken is onder de maat. Uit onderzoek van ingenieursbedrijf Sweco en Bouwen Nederland blijkt dat de routes te smal of te gevaarlijk zijn, aldus de Telegraaf.
Er fietsen dagelijks zo'n 713.000 scholieren in Nederland. In Zeeland fietsen zij het verst. Er is bij het onderzoek alleen gekeken naar drukke routes die door meer dan 150 scholieren worden gebruikt. Dat is zo'n zestien procent van het totale fietsnetwerk in Nederland.

Richtlijnen

Volgens onderzoek Hans Drolenga van Sweco voldoet een groot deel van de schoolfietsroutes niet aan de richtlijnen. Er is bij het onderzoek gekeken naar de ochtendspits. Scholieren zijn namelijk dan niet alleen, omdat ze de weg ook moeten delen met andere fietsers die bijvoorbeeld naar het werk gaan. Volgens Drolenga is zo'n tachtig procent te smal.
Per provincie en per stad zijn er verschillen. Jonge steden, waarin al veel aandacht is voor het scheiden van verkeersstromen, springen er goed uit, zoals bijvoorbeeld Almere.
Bron: Telegraaf/ANP

Meer over:

fietsroute, fietsen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!