Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Fietsersbond: te weinig fietsplekken in de trein

14-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fietsen fiets
Volgens de Fietsersbond en reizigersvereniging Rover zijn er veel te weinig fietsplekken in de trein. Dat meldt de Telegraaf. De organisaties roepen de NS op om maatregelen te nemen, vooral omdat het gebruik van de fiets steeds meer wordt gestimuleerd én o de groei van het aantal ov-reizigers met een fiets bij te benen.
Het tekort wordt geschat op duizenden plaatsen. Volgens Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond, is het met name op mooie fietsdagen problematisch. Gezinnen en groepjes fietsers moeten vaak op de perrons achterblijven. De Fietsersbond pleit voor een aparte, gelijkvloerse fietswagon op spoorlijnen naar populaire gebieden.
De NS gaat in overleg met Rover en de Fietsersbond de mogelijkheden onderzoeken. De NS ziet namelijk zelf ook dat er structurele oplossingen nodig zijn. Een woordvoerder geeft aan dat ze ook reizigers gaan vragen naar ideeën.
Bron: ANP/Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!