Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Gun elkaar ruimte op het fietspad'

13-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fietsers wielrenners 930x520
Fietsers moeten elkaar de ruimte op het fietspad gunnen. Deze oproep doet Veilig Verkeer Nederland (VVN) met het oog op het nieuwe fietsseizoen.

Snelheidsverschillen

De organisatie constateert dat de drukte op de fietspaden toeneemt en elektrisch fietsen een vlucht neemt. Door de grote snelheidsverschillen wordt de kans op ongelukken op de fietspaden groter als fietsers geen rekening met elkaar houden. Daarnaast merkt VVN dat de 'gewone' fietser niet weet hoe om te gaan met de groepjes wielrenners die vaak met hoge snelheid passeren.

'Gedragsregels'

,,Vandaar dat we een appel doen op het sociale gedrag van zowel de snelle race-/elektrische wielrenners als de gewone fietser, waarbij we vragen een aantal gedragsregels in acht te nemen. Achter elkaar gaan rijden als groep toerfietsers voordat je gewone fietsers passeert; elkaar niet aan de kant schreeuwen maar de fietsbel gebruiken. We willen er samen voor zorgen dat alle fietsers op de Nederlandse fietspaden rekening houden met elkaar en elkaar de ruimte gunnen'', aldus VVN. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

Nieuwton
Nieuwton16 apr. 2018 - 18:58

"dat de 'gewone' fietser niet weet hoe om te gaan met de groepjes wielrenners"... Dat zou toch wel andersom zijn hè. En elkaar de ruimte gunnen? In dit land? Het kan best wel, maar om eenofandere vage redenen staat/rijdt men toch graag op een kluitje. En sommige fietspaden zijn gewoon toe aan verbreding verbetering.

Frns
Frns15 apr. 2018 - 10:39

Een groep wielrenners denken dat ze boven de verkeersregels staan, ze gaan er van uit dat ze een beschermde en afgebakende route rijden wat pertinent niet zo is! De ongelofelijke arrogantie heeft al heel hoog oplopende ruzies in het verkeer veroorzaakt! Diezelfde zogenaamde wielrenner zit ook vaak achter het stuur of op fiets/bromfiets. Dan zou ik wel eens stiekem hun gedrag willen filmen als ze niet door komen wegen a-sociaal wieler gedrag!

luppo
luppo13 apr. 2018 - 16:13

Wielrenners horen niet op het fietspad of op de openbare weg maar op een speciale racebaanDe formule 1 wordt ook niet op de openbare weg gehouden

gypsyjoy
gypsyjoy13 apr. 2018 - 13:02

Een wielrenner en sociaal gedrag ? Dat zijn 2 onvergelijkbare grootheden. Voor sport moet alles en iedereen wijken, en snel ook. Wielrenners horen niet op de fietspaden. Levensgevaarlijk,die gasten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!