Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Fietsendieven azen op e-bikes

03-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fiets_11.jpg
Fietsendieven azen op elektrische fietsen. Naar schatting werden er dit jaar zeker 25.000 e-bikes gestolen met een totale waarde van 45 miljoen euro. Dat meldt het AD.
Oost-Europa
De e-bikes verdwijnen volgens verzekeraars massaal naar het buitenland. Vooral in Oost-Europa vinden de gemotoriseerde fietsen gretige aftrek.
Professionele dievenbendes
Verzekeraar Enra, marktleider voor fietsverzekeringen, stelt dat het gaat om professionele dievenbendes die jacht maken op de dure fietsen. ,,De e-bikes worden in busjes geladen en in een afgelegen loods in alle rust ontdaan van de sloten", aldus directeur Henk van den Berg.
Toename aantal diefstallen
In 2011 werd nog 7 procent van de bij Enra verzekerde fietsen gestolen, dat aantal is nu verdubbeld. Ook Unigarant, een andere grote fietsverzekeraar, bevestigt dat diefstal van e-bikes in het hele land toeneemt.
Dat de e-bike populair is onder de fietsendief bleek afgelopen zomer al. Lees ook de 5 tips tegen fietsendiefstal! ANP/AD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!