Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Fietsendiefstal neemt toe op Koningsdag

25-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fietsenzee_01.jpg
Koningsdag voorheen Koninginnedag levert veel meer claims op van schade door vandalisme en diefstal van verzekerde fietsen dan een normale dag. Dat meldde het Verbond van Verzekeraars donderdag.
Analyse van claims
De brancheorganisatie baseert zich op een analyse van de afgelopen vijf Koninginnedagen. De feestdag is gemiddeld goed voor 125 claims van gestolen fietsen tegen normaal circa 75. Bij vandalisme ligt dat op iets meer dan 100 tegenover 55.
Op Koningsdag worden ook veel meer schadeclaims ingediend wegens diefstal van smartphones dan op een doorsneedag, weet de brancheorganisatie, maar hierover zijn door de methode van registratie van deze claims geen concrete cijfers voorhanden.
Minder aanrijdingen
Hier staat tegenover dat er op de koninklijke feestdag minder aanrijdingen zijn met auto's. Uit de data blijkt dat het aantal claims door aanrijdingen daalt van gemiddeld 800 naar 500 per dag. Ook is er veel minder ruitschade bij auto’s: ‘slechts’ iets meer dan 500 claims op de feestdag van de koninklijke familie, tegenover bijna 1300 op een gewone dag. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!