Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Fietsende oudere vaker verkeersslachtoffer

09-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fietsen buiten 1127
Steeds vaker komen fietsende ouderen om bij een ongeluk. Het kenniscentrum CROW-Fietsberaad meldt dat zeven op de tien fietsdoden 60-plus is. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV).
Het aandeel fietsdoden is vooral gestegen bij 80-plussers. In 2019 viel 27 procent van de fietsdoden in die leeftijdscategorie, terwijl dit in 2000 nog 12 procent was. Het aandeel fietsdoden jonger dan 60 jaar nam in die periode juist af, namelijk ongeveer de helft in 2000 tot minder dan een derde (28 procent) in 2019.
Volgens CROW-Fietsberaad is de toename onder ouderen toe te wijzen aan het feit dat ouderen steeds meer fietsen.
De RAI Vereniging (Rijwiel en Automobiel Industrie) is niet alleen voor de bereikbaarheid, "maar ook voor de gezondheid, het milieu en een inclusieve samenleving" blij dat ouderen meer op de fiets zitten, zo zegt de vereniging in een reactie. Wel vindt ze dat wegens de toegenomen drukte, voor de veiligheid van ouderen geïnvesteerd moet worden in een "veilige fietsinfrastructuur, vrij van obstakels en met voldoende capaciteit". ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!