Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Fietstocht of wandeling populair alternatief voor sportschool

21-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2099 keer bekeken
  •  
lopen wandelen strand 1127
Tijdens de coronacrisis is 65 procent fysiek actief gebleven, ondanks dat de sportscholen lange tijd dicht waren. Dat concludeert de Hersenstichting na onderzoek.
Mensen gingen op zoek naar alternatieve manieren om toch te blijven bewegen. 86 procent van deze actievelingen is gaan wandelen, 55 procent pakte de fiets. Onder jongeren namen vooral hardlopen en skeeleren toe in populariteit.

Flink aantal mensen is meer gaan bewegen

Ruim 40 procent van de mensen die actief bleven, is zelfs meer gaan bewegen dan voor de crisis. Ruim driekwart (77 procent) geeft aan dit na de pandemie vol te willen houden. Voor het onderzoek werden 1072 mensen van 18 jaar of ouder bevraagd. De vragen werden ruim een maand geleden gesteld.
Verder stelt de Hersenstichting dat 12 procent van de Nederlanders meer is gaan slapen sinds de coronacrisis. Wel is de kwaliteit van de slaap voor 15 procent van de mensen afgenomen. Dat kan bijvoorbeeld komen doordat mensen 's avonds liggen te piekeren omdat ze zich zorgen maken over de toekomst. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!