Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Fiat 500 TwinAir Dualogic is de zuinigste

20-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fiat-logo_01.jpg
De nieuwe Fiat 500 TwinAir Dualogic is de zuinigste benzineauto van de niet-hybrides. Dat blijkt uit de jongste top10 van zuinige auto's van ANWB en Stichting Natuur en Milieu, die maandag is gepubliceerd.
De nieuwe TwinAir rijdt op 4 liter benzine 100 kilometer. De Smart komt op de tweede plaats en haalt de 100 met 4,2 liter, op de hielen gevolgd door de Toyota IQ met een verbruik van 4,3 liter.
Bij de grote auto's op benzine staat de Skoda Octavia met 5,7 ook in het derde kwartaal van dit jaar op nummer één. Nieuwkomer Mitsubishi ASX heeft de tweede plaats veroverd met een gemiddeld verbruik van 5,9 liter per 100 kilometer.
De betrouwbaarheid van het door de fabrikant opgegeven brandstofverbruik staat onder druk. De verbruikscijfers van vooral zuinige auto's zouden in de praktijk afwijken van wat de fabrikanten opgeven. Dat komt meestal doordat de autofabrikanten onder de gunstigste omstandigheden testen.
De ANWB wil voor eind volgend jaar verbruikscijfers uit de praktijk bij elkaar brengen. Daaraan kunnen consumenten zien wat het werkelijke verbruik is van een auto. Bron: ANP

Meer over:

diginieuws, test
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!