Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Festivalzomer gecanceld: geen meerdaagse festivals tot september

26-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
festival zomer optreden concert 1127

De festivalzomer is gecanceld. Het kabinet verlengd het verbod op meerdaagse evenementen tot ten minste 1 september, maakt premier Mark Rutte vandaag bekend. In juni werden de eerste festivals weer toegestaan door de versoepelde coronamaatregelen en zouden meerdagse festivals mogelijk kunnen plaatsvinden deze zomer, maar op dat besluit komt Rutte door de oplopende besmettingen weer terug.

Rutte geeft aan dat het nu niet verantwoord zou zijn om dit type evenementen door te laten gaan, omdat het hertesten van festivalbezoekers logistiek niet goed te regelen zou zijn. Festivals gaven al aan dat dit een moeilijke opgave zou zijn. Hierdoor gaan onder meer festivals als Down The Rabbit Hole, Lowlands en Mysteryland niet door. Deze zouden plaatsvinden in augustus. De festivals vroegen meermaals om duidelijkheid vanuit de overheid. Dat is nu gegeven.
Het besluit is volgens de premier gemaakt "in overleg met de evenementensector". Organisatoren van festivals komen via een garantieregeling in aanmerking voor compensatie voor de al gemaakte kosten.

(On)duidelijkheid over eendaagse festivals

Fieldlab Evenementen vraagt om snelle duidelijkheid voor eendaagse evenementen die op dit moment nog wel op de kalender staan. De organisatie noemt het "buitengewoon zuur" dat alle meerdaagse festivals met overnachting tot in ieder geval 1 september niet kunnen doorgaan. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!