Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

'Festivalganger loopt weg om harde muziek'

26 jul 2016
  •  
leestijd 1 minuut
festival930x520
De muziek op festivals en muziekevenementen staat vaak zo hard aan dat een derde van de bezoekers het niet tot het einde volhoudt. Dat meldt de Nationale Hoorstichting dinsdag op basis van eigen onderzoek onder ruim duizend jongeren.
Verantwoordelijkheid
Volgens de organisatie vinden de meeste festivalgangers en concertbezoekers dat organisatoren verantwoordelijk zijn voor informatie over schadelijke decibels en gehoorbescherming. Toch geeft 43 procent aan dat ze nog nooit hierop zijn gewezen vooraf of tijdens een muziekevenement.
Oordoppen
Uit het onderzoek blijkt ook dat bijna driekwart van de jongeren die nooit naar een festival gaan dat juist niet doen vanwege de te harde muziek. ,,Een positieve ontwikkeling is dat een derde van de jongeren zelf de verantwoordelijkheid neemt en zorgt voor oordoppen ter bescherming tegen de schadelijke decibels'', aldus de Hoorstichting. ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's