Kassa

Feiten over het nieuwe coronavirus

13-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
niezen_02.jpg
In september 2012 is een nieuw type coronavirus ontdekt. Op 8 mei 2013 zijn er 31 patiënten met een bevestigde besmetting van het nieuwe coronavirus (nCoV) gemeld. Zondag bracht Saudi-Arabië naar buiten dat twee patiënten zijn overleden. Het dodental komt daarmee op 20.
Midden-Oosten
In bijna alle gevallen is de infectie opgelopen in het Midden-Oosten. Op 8 mei meldden de Franse autoriteiten een patiënt in Frankrijk. Deze patiënt is recent in de Verenigde Arabische Emiraten geweest. Waarschijnlijk is hij daar besmet geraakt met het nieuwe coronavirus. Al eerder waren er enkele patiënten in Groot-Brittannië en Duitsland (zie onderstaande tabel).
Verkoudheid, maar soms ook erger
Sommige coronavirussen veroorzaken normale verkoudheid, bij andere typen is het ziekteverloop ernstiger. Dit Nieuwe coronavirus (nCoV) veroorzaakt zeer ernstige luchtwegklachten, ook wel Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS) genoemd. De patiënten hebben last van koorts, hoesten, kortademigheid en ademhalingsproblemen, stelt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) op zijn website.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!