Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

FBI onderzoekt hack Twitter en YouTube leger

13-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
internet_blauw_18.jpg
De FBI onderzoekt de hack van het Twitteraccount en het YouTubekanaal van Centcom, een onderdeel van de Amerikaanse strijdkrachten. Die leken maandag te zijn gehackt door aanhangers van Islamitische Staat (IS of ISIS). De hack zou het werk zijn van het zogenoemde CyberCaliphate.
Samenwerken
De FBI werkt samen met het ministerie van Defensie ,,om de aard en de omvang van dit incident te bepalen''. Volgens Centcom heeft de digitale inbraak, die een half uur duurde, geen operationele gevolgen gehad.
Geen gevoelige informatie verspreid
Het Twitteraccount en het YouTubekanaal waren korte tijd offline. Het Pentagon noemde de hack 'gênant', maar zei dat die geen bedreiging leek te vormen voor de veiligheid. Bronnen hebben tegen CNN gezegd dat de hackers geen gevoelige informatie hebben verspreid.
"We zullen niet stoppen!"
,,ISIS is hier al, we zitten in jullie computers, op iedere militaire basis'', was lezen op @centcom. Ook stond er: ,,We zullen niet stoppen! We weten alles van jullie, jullie vrouwen en kinderen''.
CyberCaliphate
Op het YouTubekanaal zouden twee propagandavideo's van IS zijn geplaatst. In de video's wordt het CyberCaliphate (Cyberkalifaat) genoemd.
Centcom voert het commando over de Amerikaanse troepen in het gebied dat met name het Midden-Oosten beslaat.
Beschermen tegen cyberaanvallen
President Barack Obama is juist bezig met voorstellen om het Amerikaanse internet te beschermen tegen cyberaanvallen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!