Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Fastned vangt weer bot bij rechter

28-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Elektrische Auto Opladen 930x520
Uitbater van elektrische laadstations Fastned heeft wederom bakzeil gehaald bij de rechter in een zaak om vergunningen voor laadstations van Shell. Volgens de rechter mag Shell twee extra laadpalen realiseren bij benzinestation De Andel aan rijksweg A12 bij Gouda. Een beroep tegen de zaak door Fastned, die op die locatie ook een laadstation heeft, haalde niets uit.

Verkeersveiligheid zou in het gedrang komen

Volgens Fastned komt door de laadstations van Shell onder meer de verkeersveiligheid in het gedrang. De rechter ging hier niet in mee omdat hij vindt dat de veiligheid van automobilisten niet een direct belang is voor Fastned.
Ook vindt Fastned dat de vergunning voor Shell indruist tegen het gelijkheidsbeginsel. Het is Fastned namelijk niet toegestaan om aanvullende voorzieningen te realiseren zoals een winkeltje. Evengoed verklaarde de rechter het beroep van Fastned ongegrond. Fastned kan nog hoger beroep aantekenen tegen de uitspraak.
Begin december verloor Fastned ook al een rechtszaak van de Staat en Shell om vergunningen voor laadstations langs rijksweg A1. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!