Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Faillissement V&D afgewend

09-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
V_D_13.jpg
V&D lijkt voorlopig te zijn gered van een faillissement. De warenhuisketen heeft naar eigen zeggen met een meerderheid van de betrokken partijen een akkoord bereikt die de basis vormt voor de herstructurering van het bedrijf. Daardoor kan V&D uiterlijk midden deze week beschikken over voldoende werkkapitaal om aan zijn verplichtingen te voldoen. Dat maakte het concern maandag bekend.
Winstgevende toekomst
,,Werkgelegenheid is hiermee behouden en V&D blijft een vertrouwd onderdeel in het retail landschap, De financiering is hiermee structureel op orde en we zullen nu hard verder werken aan een gezonde, winstgevende toekomst'', zegt topman Don Roach in een verklaring.
V&D voerde afgelopen dagen crisisoverleg met de eigenaren van de winkelpanden, de banken, de aandeelhouder en de vakbonden. Met die laatste partij lukte het niet tot overeenstemming te komen.
Het concern zegt dat te betreuren, maar wil met de bonden verder onderhandelen over de ,,noodzakelijke loonkostenverlaging''. ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!