Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Failliete Air Berlin laat klanten met kosten zitten'

29-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegveld vliegtuig 930x520
Het failliete Air Berlin laat zijn klanten in de steek. Dat vindt reisbranchevereniging ANVR. De Duitse luchtvaartmaatschappij vliegt weliswaar nog door, maar klanten die nog geld tegoed hebben krijgen nul op het rekest.
Spaarprogramma
Ook opgebouwde vliegmiles in het spaarprogramma zijn waardeloos geworden. Bovendien weigert Air Berlin een garantiebedrag te plaatsen bij de internationale luchtvaartautoriteit IATA. Daardoor zitten klanten die in het buitenland zijn in onzekerheid over hun terugreis als de stekker definitief uit Air Berlin wordt getrokken.
Lufthansa
Verder ligt het gevaar op de loer dat grote delen van Air Berlin door Lufthansa worden opgeslokt, waardoor die luchtvaartmaatschappij wel erg machtig wordt in Duitsland. Minder concurrentie is slecht voor de consument, stelt de branchevereniging.
De ANVR wijst er verder op dat reizigers die losse tickets boeken minder bescherming hebben dan mensen die een pakketreis boeken. Pakketreizen die via een ANVR-touroperator worden geboekt vallen onder het garantiefonds SGR, maar dat geldt niet voor losse vliegreizen. De ANVR wil dat de Europese Unie garanties verplicht stelt voor de hele vliegbranche. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!