Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Facebook wil met providers aan 5G werken

22 feb 2016
  •  
leestijd 1 minuten
internet 930x520
Facebook wil samenwerken met telecombedrijven aan de opvolger van 4G-internet. Door de handen ineen te slaan kunnen de bedrijven miljarden besparen bij de ontwikkeling van 5G.
Facebook verlegt de aandacht steeds meer naar telecommunicatie met het aanbieden van diensten die veel data verbruiken, zoals live-streaming en virtual reality. Om die reden zal Facebook-topman Mark Zuckerberg deze week op een telecomconferentie in Barcelona verder toenadering zoeken tot de branche. Onder meer Intel en Nokia zijn al binnenboord.
Voor veel mensen is 4G-internet nog erg nieuw, maar de eerste testen met verschillende technologieën die 4G kunnen opvolgen vinden momenteel al plaats. Er is nog geen nieuwe standaard gekozen. Het duurt naar verwachting nog tot 2020 voordat 5G - wat stukken sneller moet zijn dan zijn voorganger - zijn weg naar de consument vindt. ANP

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!