Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Facebook sleept privacywaakhond voor rechter

24-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Facebook_22.jpg
Facebook begint een rechtszaak tegen het College bescherming persoonsgegevens (CBP), de privacywaakhond van de overheid. De zaak dient op 20 mei bij de rechtbank in Den Haag. Dat liet de rechtbank in Den Haag donderdag weten.
Geen uitspraken
Het is onduidelijk waar de zaak over gaat. Facebook zelf wil niets zeggen, de advocaat van het bedrijf mag geen uitspraken doen en het CBP kan ook niet reageren, omdat het gaat om een zaak die nog bij een rechter is. Ook de rechtbank zegt niets.
Nieuwe gebruiksvoorwaarden
Facebook voerde begin dit jaar nieuwe gebruiksvoorwaarden in. De profielensite slaat meer informatie van zijn miljarden gebruikers op. Zo volgt het netwerk welke andere sites gebruikers bezoeken. Zo kan het bijvoorbeeld zien dat iemand op zoek is naar een nieuwe tv. Facebook kan dan advertentieruimte verkopen aan bijvoorbeeld een tv-maker of een winkel. Vanwege de voorwaarden begon het CBP een onderzoek. Dat loopt nog. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!