Kassa

'Facebook pas eind 2012 naar de beurs'

15-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
facebook_groot_01.jpg
Facebook bereidt een Amerikaanse beursgang voor, die eind 2012 moet plaatsvinden. Dat meldde de Britse zakenkrant Financial Times woensdag op basis van bronnen.
Beursgang
Daarmee stelt het bedrijf achter de populaire socialenetwerksite de beursgang langer uit dan algemeen werd verwacht, aldus de krant. Kenners hielden rekening met een beursnotering in april volgend jaar, terwijl er ook druk werd gespeculeerd over een beursgang in de loop van 2011.
Personeel
Volgens de bronnen wil topman en oprichter Mark Zuckerberg echter wachten om zijn personeel geconcentreerd te laten werken aan nieuwe producten, zonder de afleiding van een grote financiële klapper. De potentiële waarde van Facebook werd eerder dit jaar vastgesteld op ongeveer 66,5 miljard dollar (ruim 48 miljard euro). In de afgelopen maanden stelden internetbedrijven als Groupon en Zynga hun beursgang uit, vanwege de onzekere situatie op de financiële markten. Daar zou bij Facebook echter geen sprake van zijn.
Geen haast
"Ze hebben geen haast", zei een bij de voorbereidingen voor de beursgang betrokken consultant tegen de krant. "Het bedrijf heeft geen geld nodig. Ze doen het als ze er klaar voor zijn, niet eerder."
Regels
Volgens de regels van de Amerikaanse financiële toezichthouder SEC moet een bedrijf zijn resultaten publiceren als er meer dan 500 aandeelhouders zijn. Sinds de entree van Goldman Sachs in januari heeft Facebook die grens overschreden. Dat betekent dat het bedrijf zijn cijfers in april 2012 voor het eerst moet openbaren. Veel bedrijven grijpen dat moment aan voor een beursgang, maar dat is niet verplicht.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!