Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Facebook gaf tientallen bedrijven toegang tot data

04-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Facebook logo 930x520
Facebook heeft tientallen makers van mobiele telefoons toegang gegeven tot gegevens van gebruikers van het sociale netwerk, schrijft The New York Times. Het gaat om ten minste zestig bedrijven, waaronder Apple, Amazon, Microsoft en Samsung. Dat gebeurde als gevolg van deals waarmee Facebook kon uitbreiden voordat het apps had voor alle populaire telefoonplatforms.

'Amerikaanse wet overtreden'

De bedrijven kregen niet alleen toegang tot de gegevens van gebruikers van hun toestellen, maar ook de gegevens van hun vrienden. Daarmee heeft Facebook mogelijk de Amerikaanse wet overtreden. Sinds april is het sociale netwerk bezig de samenwerkingsverbanden af te bouwen.

Facebook niet op hoogte misbruik

Facebook ontkent dat de data vrij te oogsten waren voor de telefoonmakers. Ze mochten de toegang die ze kregen alleen gebruiken om hun klanten toegang tot Facebook te bieden. Het sociale netwerk keurde alle apps bovendien zelf goed en stelt niet op de hoogte te zijn van misbruik van die regeling. ANP

Meer over:

privacy, facebook, data
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!