Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Facebook gaat onjuiste informatie over coronavaccins weren

03-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Facebook logo 930x520

Facebook gaat onjuiste beweringen over coronavaccins van Facebook en Instagram afhalen. Het bedrijf stelt dat verkeerde informatie over het virus kan leiden tot lichamelijk letsel. Daarom gaat het over tot verwijdering.

Daarmee volgt het mediabedrijf de koers van onder andere YouTube. Zo breidt Facebook zijn huidige regels tegen onwaarheden en complottheorieën over de pandemie uit in reactie op het nieuws dat vaccins binnenkort over de hele wereld beschikbaar zullen zijn. Wel stelt Facebook dat het beleid niet van de ene op de andere dag kan worden gehandhaafd. Onderzoekers concludeerden namelijk in november dat met name op Facebook verkeerde informatie over coronavirusvaccins wordt verspreid.

Valse beweringen over coronavaccins

Het gaat om valse beweringen over de veiligheid, werkzaamheid, ingrediënten of bijwerkingen van de vaccins en claims die ontkracht zijn door gezondheidsexperts. Zo gaat Facebook bijvoorbeeld berichten verwijderen waarin staat dat Covid-19-vaccins microchips bevatten.

In oktober zei Facebook dat het advertenties zou verbieden die vaccineren ontmoedigen. De afgelopen weken heeft Facebook een prominente antivaccinatiepagina verwijderd wegens het herhaaldelijk verspreiden van verkeerde informatie. ANP/RTR

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!