Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Fabrikanten: Een griepvaccinatie is genoeg

11-09-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3616348.jpg
Een enkele griepvaccinatie is voldoende als bescherming tegen de Mexicaanse griep. Dat heeft de Australische fabrikant van griepvaccins CSL donderdag laten weten. Van de 240 proefpersonen bleek 95 procent na een inenting voldoende beschermd, aldus CSL.
Vorige week meldden Zwitserse en Chinese fabrikanten al dat één vaccinatie mogelijk voldoende bescherming zou bieden tegen het H1N1-virus. Omdat de Mexicaanse griep een nieuw virus is, werd eerder gedacht dat twee inentingen noodzakelijk zijn. De H1N1-inenting wordt naast de jaarlijkse griepprik gegeven.
Veel landen, waaronder Nederland, starten volgende maand met een grootscheepse vaccinatie. Als het kouder wordt, zijn meer mensen vatbaar voor de griep. China heeft laten weten dat mogelijk tientallen miljoenen inwoners van dat land besmet zullen raken. Dat er dan doden vallen is ,,onvermijdelijk'', aldus het Chinese ministerie van Volksgezondheid vrijdag. ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!